Блог на Royder

уебсайт за дизайн, макети, коли, работа и др.

Комбинаторика

Със сигурност доста от вас са чували думата комбинаторика, всеки обаче я разбира и си я обяснява по собствен начин. В тази статия бих искал да наблегна на комбинаториката от гледна точка на изобразителното изкуство, моделирането и тн.  като споделя своето мнение и опит.

Обикновено за създаването или изработката на някоя композиция, модел, реклама, повечето хора започват почти винаги от нулата, като се напрягат и изнервят в опита си да сътворят нещо уникално и атрактивно; Вярно е, че в някои случаи това се получава, но като цяло истината е, че за да бъде един човек максимално креативен и оригинален, той трябва да умее да намира и комбинира съответните материали, с които работи.

variant1

Съвсем не е задължително хората да могат да рисуват перфектно, за да бъдат дизайнери или моделисти. В днешно време разполагаме с толкова голямо разнообразие от компютърни програми и техники, с които могат да се правят вълшебства. Важното е човек да притежава у себе си тези качества, чрез които да успява да комбинира и изгражда правилно.

Sea_Castle_by_Royder

Както винаги съм казвал около нас е пълно с материали, идеи и примери, достатъчно е само да се научим да гледаме на тях, като такива, и да подбираме най-качествените, без да губим излишно време. Доста често се получава така, че от най-простите неща се сътворява нещо фантастично и то за кратък период от време.

paper-model

За да бъде перфектен един човек на изкуството, той трябва първо да умее да придава на своите идеи визуален вид, и второ да овладее магията на комбинаториката.

Росен Кожухаров – графичен и уебдизайнер

Tags: , ,

Posted in Дизайн and Работа and Разни by admin on November 12th, 2010 at 0:48.

Add a comment

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply