Блог на Royder

уебсайт за дизайн, макети, коли, работа и др.

Lamborghini Aventador LP700-4

Ето, че най-после дългоочакваният момент настъпи: Ламборгини представи официално на автосалон Женева новият си супермодел – Lamborghini Aventador LP700-4.
В продължение на няколко месеца от компанията показваха новото Lamborghini на малки части, различни снимки с камуфлажи и др., през които на практика научихме доста за Aventador LP700-4. Това, което остана неизвестно бяха цената и формата на колата.
Новото поколение на Lamborghini е определено доста впечатляващо – ултралеко карбоново шаси, ултралек (235 кг) и супермощен двигател (700 к.с), множество екстри и подобрения.

Технически данни:

  • V12 двигател с обем 6.5 литра, мощност 700 к.с. при 8,250 об/мин и макс. въртящ момент 690 Нм при 5,500 об/мин.
  • седем степенна автоматична трансмисия на Graziano, с три режима – Strada, Sport и Corsa.
  • Компютърно контролиран диференциал отпред, централен диференциал Haldex4, и заден диференциал с блока на двигателя.
  • Максимално тегло – 1575 кг.
  • ускорение от място до 100 км/час за 2.9 секунди.
  • Максимална скорост на движение – 350 км/ч.

Ето и официалното видео с представянето на Lamborghini Aventador LP700-4

Лично моето мнение, като дългогодишен любител на Lamborghini и като дизайнер е, че LP700 е един страхотен спортен автомобил относно техническата част…. Но относно дизайна на смятам, че от компанията този път не са си свършили работата, а по-скоро са променили леко дизайна на един от старите си модели – Lamborghini Reventon. Що се отнася до интериора – той също не е особено впечатляващ, и дори клони леко към тези в японските автомобили.

Силно се надявам, че бъдещите поколения на Lamborghini ще изглеждат по-доста по различен и внушителен начин, подобен на този, който аз сътворих не отдавна – Lamborghini Vendetta Concept.

Tags: , ,

Posted in Дизайн and Коли by admin on March 2nd, 2011 at 16:16.

1 comment

Previous Post:   Next Post:

One Reply

  1. Тази кола беше в топ десетката на колите, които GT Magazine очакваше през тази година. И има защо. Тя е едно от малкото Lamborghinita, за които фразата „изцяло нов” действително означава нещо.


Leave a Reply