SEO оптимизация на сайтове

Какво е SEO Оптимизация?

SEO оптимизацията е изключително важен процес, който играе основна роля в популяризирането и откриването на даден сайт в интернет мрежата.

Самото понятие SEO е съкратено от Search Engine Optimization, което в българския език се превежда като оптимизация за търсачки.

За да се оптимизира един сайт и да се класира в Google, е необходимо той да бъде изработен и програмиран по определен начин, като в него задължително трябва да има текстово съдържание, вътрешни линкове, изходящи и входящи линкове.

Защо е важно един сайт да се класира в Google?

Напълно ясно е защо трябва да се оптимизира даден сайт; Добре класираните уеб сайтове имат много повече трафик и съответно от тях се печелят много повече пари. 90% от интернет потребителите посещават някой от първите 10 класирани сайта в Google търсачката, като първите 5 от тях са с особено голямо предимство.

Видове Seo оптимизация за търсачки

Seo оптимизацията на сайт се дели на два вида:

  • Вътрешна оптимизация
  • Външна оптимизация

Много от оптимизаторите в България са на мнение, че понякога е достатъчна само вътрешна оптимизация, но това е напълно грешно. От изключително голямо значение за оптимизирането на всеки един сайт е той да има вътрешна и външна оптимизация. В този случай се постига гарантиран резултат.

В какво се състои SEO оптимизацията на сайт?

Вътрешната оптимизация на сайт представлява оптимизиране на структурата, текстовете и HTML кода на уеб сайта.

Външната оптимизация представлява добавяне на линкове от други сайтове (линк билдинг), публикуване на статии, блогове, социални мрежи и др. От голямо значение в този случай е съответният оптимизатор да разполага с богат ресурс от уеб сайтове, чрез които да добавя линкове, рекламни статии, банери и др.